måndag 8 juni 2009

Snabbt och gott!


Efter en lång, extremt stressig dag på kontoret (4 möten ÄR för mycket) känns det rätt jobbigt att först fiffa behövliga ärenden i stan och sedan sätta sig i bilen för att köra hela vägen till landet. Men det kommer att vara värt ansträngningen när man får vakna i byn imorgon! Den är så lugn och fridfull på vardagarna.

När man kommer fram till landet vid 20-tiden är det inte läge för något långkok. Snabba genvägar är mer än välkomna. Kryddiga korvar från Rosas i tärningar, en stark dijonsenap, cheddarostbitar, och gurkkuber häver den värsta hungern. (Stort tack till systerns arbetskompis som handlade korven på Rosas! Själv kommer jag inte till Öland förrän i juli.) En snabb salsa med finhackad tomat, schalottenlök, jalapeonopeppar, vitlök, färsk koriander, pressad citron, salt och peppar passar perfekt till quesadillas. Bred smör och chipotlepasta på tortillabröd, strössla på hackad purjo och lägg dit rikligt med ostskivor, t ex cheddar. Grilla eller stek i pannan. Klipp i trekanter och servera med salsan.

I Ahten, och säkert även på J:s grekiska ö har det varit 31 grader idag. Här hemma får jag släpa in tomaterna eftersom det är frostvarning. Tydligen någon slags köldrekord sedan 1800-talet... Tack och lov för elektriska element och varm brasa!

Inga kommentarer: