tisdag 2 juni 2009

Att fånga en grillkväll

Igår var det fortfarande alldeles utmärkt grillväder. För en gångs skull lyckades vi tima in kvällen för att grilla i kvällssolen i min bostadsrättsförenings trädgård. På grillen lades först lättkokta potatishalvor, morötter och champinjoner penslade med lite olja, soya och grillkrydda. När dessa började mjukna åkte skivor av bonden Bosses rostbiff på glöden. Jag hade marinerat dem i rött vin, svartpeppar och grillkrydda. Sparris som fått koka några minuter och sedan penslats med olivolja blev också snabbt färdig.

Som tillbehör åt vi en blandad sallad med bl a rädisor, rödlök och gurka, en väldigt god tomatsalsa på hackade färska tomater, finhackad rödlök, riven vitlök, hackad basilika, fin olivolja och salt och peppar. Kronan på verket var café de paris-smör, hemgjort från frysen.


Det blev tyvärr dåligt med bildbevis från grillkvällen. Jag har lånat en bild på grillglöd och så får ni njuta av min granne E:s fina krukor med sommararrangemang. Bostadsrättsföreningens trädgård är helt otroligt fin sedan E flyttade in.2 kommentarer:

Anna sa...

Gud så gott det låter! :-) Härligt med en sån fin stämning i föreningen. Och vilken fin bild. //Anna

Fröken Dill sa...

Det är verkligen en väldigt bra bostadsrättsförening! Vi är bara fem lägenheter så det gäller att hålla ihop för att tillsammans kunna ta hand om det fina hundraåriga huset. Nu ska vi få nya grannar när Niklas, Åsa och lilla Nike flyttar vidare till ett eget hus. De nya lär vara ett par i filmbranschen. Spännande!
Hälsningar från fröken Dill