lördag 13 juni 2009

Shrimp saganaki


J har kommit hem från Grekland. Nu har jag alltså en hemmaman tills slutet på augusti!!! När man kommer in i lägenheten luktar det sagolikt. J har lärt sig laga shrimp saganaki. En härlig rätt på den goda osten som är en lyckad korsning av halloumi och feta. Så här gör man:

Shrimp saganaki
1/2 paket saganaki, tärnat
4 mogna tomater i delar
1 klyfta vitlök, skivad
1/4 grön paprika
1 handfull skalade räkor
2 knivsuddar sambal
Salt och peppar
Färsk timjan
Lägg allt i en ungsform och tillaga på 200 grader i 30 minuter.

5 kommentarer:

Jessica sa...

Vad härligt att ha en hemmaman över sommarn =)

Vad god maten ser ut!

Ha en bra helg!

Lisa sa...

vad gott det låter. vart får man tag på denna ost? finns den utanför grekland tro?

Fröken Dill sa...

Lärare är väldigt bra att ha till hands på sommaren!
J köpte saganaki på lokala Coop. Jag tror att den var av märket Fontana.
Hälsar fröken Dill

Viktoria Schiöler sa...

Det ser väldigt gott ut! Jag brukar göra något liknande fast med fetaost.

Nybergs värld sa...

Det här måste jag göra. Låter supergott! Äter man något till? Ex baugette eller ris?