fredag 19 juni 2009

Lättgravad röding med J:s sommarpotatisar


Medan jag levde på korv och chips på landet frossade J på god mat i stan. På Matpressen hittade han lättgravad röding. Denna stektes på skinnsidan tills den var nästan klar.

Till rödingen åt J kokta svalnade färskpotatisar i en sås där smaklös olja droppvis rördes i Gravlej-senap. Sedan tillsattes dill, gräslök och gräddfil.

När J kom ut på landet igår testade vi att sitta ute i pergolan trots att det inte var så fint väder. Gardiner monterades för att motverka blåsten från väster. Sedan fick grillen fungera som ett fyrfat där vi eldade en värmande brasa. Mysigt! På glöderna efter elden grillade vi korvar från Rosas.

När det blev alltför regningt drog vi oss in i stugan och åt en snabblagad lyxcarbonara med färska karl-johanfyllda tortellini, vansinnesgod bacon från Skebo kött, drivor av parmesanost, äggulor och svartpeppar.

2 kommentarer:

Anna sa...

En riktigt skön midsommar till dig och J! Hoppas solen lyser hos er och att det blir riktig midsommarstämning ikväll!
:-) //Anna

bakmammorna sa...

hoppas ni har haft en riktigt härlig midsommar!