lördag 6 juni 2009

Egen salladskrydda


Jag är väldigt förtjust i Salladskrydda för Vinägrett från Spicy Island. Den hette tidigare Italiensk salladskrydda. Tråkigt nog innehåller den en hel del tillsatser.

För att slippa dessa blandade jag min egen variant.

Persilja, oregano, basilika och vitlök torkade jag själv. Jag skar vitlöken i tunna skivor, la allt på galler och torkade i ugn på ca 100 grader, med luckan lite på glänt. Det luktade helt gudomligt i hela köket. De torra kryddorna smulades och blandades med tellycherrypeppar och salt.

Det blir en stor sallad till lunch.

4 kommentarer:

Lyxpiraya sa...

Åh, så gott! Det måste jag testa!

Fröken Dill sa...

Nu har jag testat och kryddblandningen fick "med beröm godkänt".

Hälsar fröken Dill

Ormen sa...

Snälla, vad är tellycherrypeppar?

Fröken Dill sa...

En särskild sorts svartpeppar, extra stora, mer aromatiska korn.

http://frkdill.blogspot.com/2008/09/tellicherrypeppar.html

Finns även att köpa utan kvarn, i alla fall i Stockholm.

Hälsar fröken Dill