söndag 22 februari 2009

Ett perfekt mellanspel


Vissa tips är guld värda. Ett sådant är quesadillas. Ostigt, salt, starkt och ursmarrigt. Vi har under den gågna helgen gjort inte mindre en tre omgångar quesadillas. Första gången anklagade J mig för att goffla i mig mer än min andel. De följande gångerna delades trekanterna noggrant upp så att det inte skulle upprepas. Quesadillas är helt enkelt för goda för att delas med något annat än total rättvisa!

Snabba quesadillas
2 vetetortillas per quesadilla
Sambal oelek
Ostskivor

Bred sambal på en tortilla. Lägg på ostskivor (eller riven ost). Täck med tortilla nr 2. Stek på god värme i en torr stekpanna tills quesadillan fått färg och osten smält. Klipp i lagom trekants-munsbitar. Servera med salsa. Det finns goda salsor att köpa färdiga, men om man vill göra sig till är det bara att röra ihop en egen. Man kan också dippa i hummos eller baba ganouch.

En lite mer avancerad quesadilla får man med knaperskekt bacon, finhackad purjo, chipotlepasta och ost mellan tortillabröden.

Inga kommentarer: