Skymningen sänker sig över landet. Snart tänds mina solcellsdrivna pollare och ljusspjut i trädgården. Har just plockat den första egenodlade dillen.
I burken fanns några sillbitar kvar. I kylen fyndade jag färskpotatis, gräddfil, lagrad cheddar, riktigt smör och iskall öl, i skåpet knaprigt knäcke och i odlingarna gräslök. SOS, smör, ost och sill är sällan fel. Särskilt inte i försommarkvällen. Imorgon börjar en ny junivecka.
Godnatt önskar fröken Dill
7 kommentarer:
underbart. njut av livet och härligheter!
I går åt jag friterade zucchiniblommor som hade en mycket smarrig fyllning av löslagad äggsmet med mycket ost i. Mums. Men jag undrar en sak.... är det tabberas på min hemlagade sill Dill?
Lisa; vardagslyxen är den bästa lyxen!
J;Zucchiniblommor, mums. Det kommer ev att bli sådana även i min trädgård om jag lyckas passa den närmaste framtidens iskalla nätter. Imorse var det 2 grader...
Dillen och Dillens syster har ätit upp den hemlagade sillen till sista smula. Så går det när man överlåter en sån god burk.
Massa puss
hmm. Då får jag göra en ny sats när jag kommer hem. Är det ngt du vill att jag ska köpa, så säg till. Puss
Så enkelt!
Så gott!
Hur mysigt som helst! En perfekt försommarkväll :-) //Anna
Mums, nu är sillen slut, men det fanns en öl, ost som kunde tärnas, kryddig korv från Rosas på Öland, en god senap och färsk gurka. Vem vill laga middag när man kan njuta av lite plock?
J; om du orkar och hittar så brukar de ha goda stora salladstomater och kanske riktiga solmogna citrusfrukter?
Drömmer Dillen i kvällstemperatur runt 7 grader
Skicka en kommentar