torsdag 25 juni 2009

Rimbo - staden som Gud glömdeTrots att Rimbo ligger på lagom avstånd från Stockholm i vackra omgivningar är det verkligen ingen mysig stad. Centrumet som är byggt så sent som på 1990-talet är så fult, trist och felplanerat att den arkitekt som kom på det borde straffkommenderas till boende i Rimbo resten av livet. Rimbo centrum ligger invid en enorm överdimensionerad asfaltsöken till busstorg där det kommer ca tre, fyra bussar i timmen. I centrumet finns "Rimbo leisure center", en badanläggning som brukar gå i konkurs en gång om året och har en ful lysande jättesäl som logga. Centrumet innehåller även en affär med tantkläder (jag lovar att de har städrockar), en nedläggningshotad broderiaffär, en tandläkare som heter BA Dental och en nedlagd polisstation med sönderslagen skylt.

Finns det då inga ljus i mörkret? Jo, det gör det såklart! Cissis smörgåscafé öppnar redan tidigt på morgonen. Här kan man tillsammans med de andra gubbarna vänta in grannen, Systembolagets öppnande. Cissis har trist inredning, men kaffet är jättegott. Café Chocolat, något kvarter från Cissis har helt fantastisk italiensk glass från Kalasglass. Torgförsäljningen, som förr bara fanns på fredag och lördag håller nu öppet de flesta dagar i veckan. De har verkligen bra priser och fina frukter och grönsaker, även lite ovanliga sorter. Dessutom har de flera sorters spännade turkiska(?) bröd och massor olika nötter och torkad frukt.

Det finns en del olika matställen i Rimbo, men tills för ett par år sedan var korv, hamburgare, luncher typ skolmat, sega grillbiffar, svampiga pizzor och urlakad glutamatstinn kina-röra det enda man kunde få sig till livs. Tur att det nu finns ett thai-ställe, ett litet hål i väggen med riktigt god mat!

2 kommentarer:

Anonym sa...

snacka om deprimerad person du är!

Fröken Dill sa...

Intressant kommentar?!! Fast jag förstår den inte riktigt... Några bra Rimbo-tips att dela med dig av eller har jag bara fått min första HAT-kommentar? Och lite förlåt om jag var för elak mot Rimbo.
Hälsar fröken Dill