fredag 26 juni 2009

Att unna sig...Om man ska ha det riktigt bra med en segelbåt gäller det att passa på när vädret är det rätta. Sol, varmt och vindar runt 6 sekundmeter är perfekt för en tur med J:s skärgårdskryssare Carmen.

J hade planerat mat och dryck, jag stack lite tidigare från jobbet så redan vid femtiden kunde vi lämna hamnen för en härlig seglats mot båtklubbens egen ö i Mälaren. Det blåste medvind vilket gav platt läns nästan hela vägen. (Synd att Carmen ännu inte har en spinnacker, det hade varit perfekt.) Mälaren luktar sååå gott och det är kul att se alla välkända ställen från sjösidan. Inte visste jag att det finns sommarstugor med sjötomter och bryggor på Stora Essingen!

På klubbholmen var det finfint. Solen sken, humlorna surrade och vi såg ett flirtigt strandskatepar. Jag drack en kall öl medan J gjorde iordning båten. Som snacks fanns ölkorv och pitabröd med J:s hemgjora hummos. Vi kokade hel fullkornsbulgur med olivolja, forest blend-krydda, salt och peppar. J tände grillen och sedan hade vi en liten minivinprovning med två chardonnayer på halvflaska. Jag tyckte bäst om Jacobs Creek. Lindemans variant smakade nästan FÖR mycket och kändes lite unken. Torrkryddade kycklinglårfiléer (cajun-krydda, salt och peppar) och fina råa salsiccakorvar lades på grillen. Bulgursalladen försågs med färsk mynta och skivade tomater. Maten smakade otroligt gott och när skymningen föll kröp vi in i Carmen och tände lilla oljelampan i taket. Godnatt!
J:s hummos
1 burk kikärtor
1/2 dl olivolja
Salt och peppar
Spiskummin
2 vitlöksklyftor
Pressad citron efter smak
Spola rent kikärtor, lägg ingredieserna i mixer och kör tills det blir en slät massa. Hummos är gott och dessutom nyttigt, passar till dipp, som sås till grillat eller på mackan. (Fungerar till och med till frukost om man har tagit det lite lugnt med vitlöken.)

5 kommentarer:

Hallon & Blåbär sa...

Jösses, vilken härlig båtutflykt.

Anna sa...

Ser verkligen helt underbart ut!
:-) //Anna

Mian sa...

Åh nu skall jag göra hummus - det var länge sedan!
Jättebra röra - man kan ju ha den till så mycket.
Jag skall nog satsa på en variant med harissa idag, istället för vitlök.

Carolines favoriter sa...

Åhhh, härligt!!

Nybergs Värld sa...

Vilka underbara bilder!!