onsdag 17 juni 2009

J:s tomatkyckling i ny version


J är suveränt duktig på att laga goda rätter med kycklinglårfilé i tomatsås. Orginaltomatsåsen är fräst hackad lök som kokas länge tillsammans med muttis krossade tomater, vitlök, salt, svartpeppar, aningen socker och balsamvinäger. Kycklingen bryns och får tillagas färdigt i såsen. Någon grönkrydda som t ex basilika brukar läggas i på slutet och vi äter nästan alltid den här typen av kyckling med bulgur i någon form, gärna fullkornsburgul. (Glömde jag något, J?)

Igår hade J gjort en tomatsallad med kapris och dressing med bl a pressad apelsin och olivolja. För att följa upp dessa smaker hamnade några nejlikor och kryddpeppar i kycklingrätten som denna gång inte innehöll balsamvinäger. Gott, mycket gott, även om jag nästan gillar den fantastiska orginaltomatsåsen ännu bättre!

Inga kommentarer: