lördag 6 juni 2009

Egen salladskrydda


Jag är väldigt förtjust i Salladskrydda för Vinägrett från Spicy Island. Den hette tidigare Italiensk salladskrydda. Tråkigt nog innehåller den en hel del tillsatser.

För att slippa dessa blandade jag min egen variant.

Persilja, oregano, basilika och vitlök torkade jag själv. Jag skar vitlöken i tunna skivor, la allt på galler och torkade i ugn på ca 100 grader, med luckan lite på glänt. Det luktade helt gudomligt i hela köket. De torra kryddorna smulades och blandades med tellycherrypeppar och salt.

Det blir en stor sallad till lunch.

5 kommentarer:

Livet på den mörka sidan sa...

Åh, så gott! Det måste jag testa!

Fröken Dill sa...

Nu har jag testat och kryddblandningen fick "med beröm godkänt".

Hälsar fröken Dill

Ormen sa...

Snälla, vad är tellycherrypeppar?

Fröken Dill sa...

En särskild sorts svartpeppar, extra stora, mer aromatiska korn.

http://frkdill.blogspot.com/2008/09/tellicherrypeppar.html

Finns även att köpa utan kvarn, i alla fall i Stockholm.

Hälsar fröken Dill

Anonym sa...

Hej jag vet att det är väldigt länge sen du postade detta men skulle vilja testa denna blandning kryddor. Skulle du kunna skriva måtten däremot? Jag är väldigt dålig på att måtta så det skulle vara hjälpsamt, jättebra blogg förresten! :)