onsdag 21 mars 2012

Spagetti köttfärssås serverad med kärlek


Vardagsmaten ska man inte förakta!

Pasta med J:s goda köttfärssås (nymald färs) avnjöts med extra twist i form av drivor av riven parmesanost, vitlöks-crème fraiche och en liten skål kalamataoliver på sidan. Ett litet glas rött vin till det och vardagslyckan är komplett!

Vilka är era bästa tips på tillbehör som sätter guldkant på vardagsmaten?

11 kommentarer:

Red Scream sa...

Med ett glas rött kommer du långt! :-)

Fröken Dill sa...

Ett glas vin i köttfärssåsen och så ett till mig!

Charlotta sa...

Jag har också vin i min (quorn)-färssås. Och crème fraiche, mmmm! När jag ska lyxa till det ordentligt har jag lite gräddfil och finhackad rödlök vid sidan av. Jättekonstigt, jag vet, men det är en vana som hänger i sedan jag var liten :=)

Lotta i Två små kök sa...

Det är tillbehören som gör det :-) Jag fixade ju varm capresesallad till min köttfärssås sist, ett lite lyxigt tillbehör som verkligen funkade!

Ett glas öl till mig - men inte i köttfärssåsen :-)

Millan sa...

Ser riktigt gott ut det där! Vardagslyxen som vi allt som oftast håller oss till är att faktiskt laga mat!

Moma sa...

Det här är mina favorittillbehör till spaghetti och köttfärssås, den färska ketchupen är ett måste hos oss!

http://momaskitchen.se/2012/01/11/sma-tillbehor/

Erika G sa...

Det är en konst att göra fest av vardagar. Helgerna är väl inget svårt men att som du, här, få till en känsla av något extra mitt i veckan - det är bra!

Millas Hälsoblogg sa...

Parmesan är så gott har det alltid hemma. Vilken höjdar middag det blev

Katinkas Kitchen sa...

Du har så rätt! Vardagsmat ska inte föraktas! Köttfärssås kan verkligen vara hög gastronomi - och allt mellan snabbmat och långkok i den högre skolan. Härligt med oliverna till!
Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

Katinkas Kitchen sa...

Glömde ju svara på din fråga om tillbehör för guldkant.. Mitt främsta tips är ju inte kulinariskt, men väl stämningshöjande - att tända stearinljus (i vart fall den mörka tiden av året). Att duka vackert hör också till, tycker jag. Och att, som du gjort här, lägga upp maten kärleksfullt och vackert. Helt enkelt mitt mantra: med mycket kärlek och magi! hälsar Katinkas Kitchen:)

Fröken Dill sa...

Charlotta; gräddfil och rödlök låter inte alls konstigt, det brukar jag ha som tillbehör till chili!
Lotta; varm caprese - mums!
Millan; du har helt rätt. Inte mycket färdigmat slår det man lagar själv!
Moma; aha, ketchuparnas Rolls Royce?
Erika; Tur att man gillar god mat, en ständig källa till glädje!
Milla; perfekt att ha i frysen. Med ett bra rivjärn kan man riva den direkt. Eller be J om hjälp...
Katinka; vad fint skrivet! vi eldar galet mycket stearinljus hemma och säsongen verkar inte vara över ännu (kulet denna kväll). Massa hälsning från fröken Dill