Den här soppan kanske inte vinner skönhetspris, men den är så otroligt god! Tillagad aubergine smakar härligt mustigt och den ger också soppan en speciell, len konsistens. Sherryskvätten ger den milda, gräddiga rätten en kick och smaken förhöjs ytterligare när man lägger i tillbehören; riven färsk parmesan och basilika.
Sherrydoftande grönsakssoppa, 6 port
2 auberginer
1 morot
1 potatis
2 stjälkar stjälkselleri
1 gul lök
1 liten purjo, det vita
1,5 l grönsaksbuljong
2 msk olivolja
2 dl grädde
3 msk sherry
salt och svartpeppar
Färsk basilika, parmesanost
Skala och tärna grön- och rotsakerna grovt. Fräs i olja utan att det tar färg. Häll på buljongen och koka tills det blir mjukt. Det tar ca 20 minuter.
Häll i grädden, mixa med stavmixer tills soppan blir slät.
Smaka av med salt och peppar, späd ev med mer vatten om det blir för tjockt.
Häll i sherryn. Servera soppan toppad med basilika och riven parmesan.
3 kommentarer:
Hej! Har förstått att vi har en gemensam bloggbekant: Katinka på Katinkas Kitchen. Det är dessutom min dotter! Världen är liten ibland...
Ha det gott!/Laila
Med din beskrivning så behöver inte soppan vinna något skönhetspris, det räcker att läsa så vet vi att den smakar gott!
Laila; Aha Katinkas mamma, vad kul!
Mårtenssons; jag svårgillar mixade soppor med mycket smak. Hemlagade sådan blir ofta otroligt goda!
Skicka en kommentar