måndag 9 november 2009

En god röra


Man kan inte få för många recept på goda röror eller guckor att dippa i. Den här är en riktig storfavorit, påhittad av min f d svärmor och dessutom inspirationskälla till en viss tävlingspizza.

Kronärtskocksröra

1 burk kronärtskockshjärtan
5 sardeller
Olivolja
1 vitlöksklyfta
Rivet skal och pressad saft från 1/2 citron
Salt och pappar
Ev chilipulver eller chiliflakes på toppen

Häll bort spadet från kronärtskockorna och mixa samtliga ingredienser. Chilipulver eller chiliflakes kan vara gott att strössla på toppen.

3 kommentarer:

Monkan sa...

Först vill jag gratulera till tredjeplatsen i pizzatävlingen.
Röran som Du presenterar idag kan jag tänka mig är supergod,jag gillar både sardeller och kronärtskockshjärtan.

Skogseva sa...

Åt din goda saffransdoftande rotfruktsgryta i förrgår, den ska vi definitivt göra fler gånger!
Kronärtskocksröran vill jag också testa. Sardeller använder vi till mycket, gratänger, grytor i pastasåser... När vi är alldeles ensamma och inte ska andas på någon dagen efter gör vi "Horny devils". Små brödbitar bottnas med creme fraiche, därpå läggs en rullad sardell. Stick ner en flisa (ett horn) vitlök i sardellen och klipp en gnutta dill över. För de som är lika modiga och vitlöks-/sardellfrälsta och modiga som vi: ÄT!

emmas Kök sa...

Härlig bild! Och gott med lite snaks :) Skall göra lite vitlöksdipp nu och skära lite morötter - måndagsmys :)