söndag 8 november 2009

Det goda köket


Pizzatävlingen slutade med en hedrande tredjeplacering. Min pizza är god, men den hade lite svårt att klara sig i konkurrensen med rencarpaccio med kantareller och chevre med honung och pinjenötter. Särskilt som Glenn Stömberg inte tycker om kronärtskocka i någon form...

Min egen favorit var andrapristageren, norrländska Liselott som tävlade med marinerad rencarpaccio, stekta kantareller, lingon och västerbottenost. MUMS!

Fredrik från Göteborg kammade hem förstapriset och får resa till Italien med sin fru till våren. Chevre med honung och pinjenötter är jättegott, men själv är jag lite fundersam om det verkligen är något man vill ha på en pizza? Kanske, här gäller det att tänka kreativt!

När tävlingen var över fick jag en rolig dag på mässan, med J och min syster. Vi testade mängder med goda charkuterier och spännande ostar. Frossade på dumplings hos Japanska Torget, konstaterade att systern och jag har olika vitvinsfavoriter. Hon vill ha en mullig ekad chardonnay och jag föredrar (i alla fall just nu) en krispig riesling. När trängseln blev alltför stor vilade vi ut i ostronbaren. Ostron är bland det godaste jag vet och här kunde jag konstatera att Belon och Bon soleil är de godaste sorterna, i alla fall av importerade ostron. (Svenska tror jag slår dessa med hästlängder.)

Fantastiskt goda rökta räkor och en liten manick som strimlar grönsaker följde med hem, tillsammans med tredjepriset, en stor korg italienska Glenn Stömbergprodukter. Dessutom fick jag Monica Ahlbergs nya julbok, Monicas jul. Perfekt! Idag har J, en erkänd julhatare, åkt till jobbet så nu kan jag i lugn och ro ägna mig åt lite julfrossa. Jag ska bara tända en stor brasa i kaminen först. Värmesystemet här i huset verkar ha lagt av, men min lilla kamin brukar ge rejält med värme.

12 kommentarer:

Rebecca sa...

Grattis till tredje placering. Det är inte illa.

Ha en skön söndag!

Beatrice sa...

Gratulerar till en hedrande tredjeplats! Jag håller dock med dig om att jag nog inte skulle valt chevre på pizza men rencarpaccio och kantareller lät inte dumt och rencarpaccio har väl varenda människa i kylen, eller... =) Skämt åsido det låter lyxigt och gott.

Hoppas du får en riktigt härlig söndag med brasa och "julmys".

Sanna sa...

Grattis till tredjeplaceringen. Din pizza lät riktigt härlig, börjar lära mig att äta kronärtskocka faktiskt så kanske ska prova.

Skogseva sa...

Gratulerar till din tredjeplats! Själv tycker jag nog att din pizza bore ha vunnit. Jag tycker inte att vare sig kantareller, lingon(!), carpaccio eller chevre hör hemma på en pizza men det var det tydligen andra som tyckte.
Här brinner också en brasa för att mota den elaka vinden som blåser runt knuten.

Jul är inte så kul...

Kricke Krok sa...

Grattis till tredje-platsen!

Det är riktigt fint när julhatarna är ur huset, det är då vi julälskare lever på riktigt! ;)
Bara tre veckor kvar till det är legitimt att fira jul.

Red Scream sa...

Grattis ändå, frk Dill! :-)

Andreas sa...

En tredjeplats är inte fy skam. Alla pizzavarianter lät goda, att herr Strömberg inte gillade kronärtskocka ska ju inte spela någon roll. Han ska ju fortfarande döma objektivt.

Gillar han inte traditionella pizzapålägg kanske han inte ska döma en pizzatävling...

Anna sa...

Vad synd! Men grattis i alla fall och kul det verkade ha varit på mässan. Men usch renkött på pizza :o/ och honung!
Nej tacka vet jag dina ingredienser, varför konstra till det? :-)

Mikaela Mars sa...

Verklgien inte illa med en tredjeplacering, stort grattis!!!

Fröken Dill sa...

Tack alla! Det var faktiskt riktigt roligt att vara med i pizzatävlingen trots att vi inte vann någon resa till Italien.
Hälsar fröken Dill

Annika sa...

Grattis! Tycker dock att förstapriset låter som ett udda val. absolut inte något jag vill ha på en pizza. Och hur kan man vara bosatt Italien och inte tycka om kronärtskockor?!Andrapriset låter...kul, men - nej. Jag hade valt att äta din variant!
Tycker inte man får bli för blasfemisk med pizzor. Typ bea, kebab etc. Det är inte min melodi.

Fröken Dill sa...

Jag håller med, vill gärna ha kebab och bearnaise, men inte på pizza!
Och vad bortkastat att bo i Italien och inte älska kronärtskocka. Tänk de där små lila skockorna som finns i Italien på våren...
Drömmer Dillen