söndag 22 november 2009

Färskpressat


Jag blir alltid så frestad när jag går förbi ställen som säljer färskpressade juicer. Färskpressade på riktigt, inte ”färskpressade” som de juicer som säljs i butikerna. De kan vara flera månader gamla! Men juiceställenas 35 kronor för ett litet glas juice är mycket pengar…

En bra investering däremot är den elektriska juicepress som jag köpte för 40 kronor på loppis i somras. Nu när det börjar komma goda apelsiner njuter vi av färskpressat hemma istället. Finns det något godare frukostkomplement än ett härligt glas urgod apelsinjuice med klirrande isbitar?

9 kommentarer:

Erka Perka sa...

nu blev jag sugen på att rota fram vår el-press som står nånstans, långt in i skåpen. Slurp, det är gott med hempressad apelsinjuice.

Martina sa...

Javisst är det gott med nypressat, har själv en juicepress (centrifug). Den går flitigt här hemma....

Anna sa...

40 pix!? vilket fynd!

Mikaela Mars sa...

Word! Har lekt med råsaftscentrifugen hela dan här hemma!

Anna B sa...

Jag vill att vi ska installera en juicepress i butiken, så vi kan färskpressa till kunderna. Brukar passa på i Spanien att dricka färskpressat, för då har inte apelsinerna kylts ner så många gånger.

Milla sa...

Min elpress står och samlar damm uppe på vinden. Men nu blev jag sugen på att ta ner den! :)

Fröken Dill sa...

Elpressen är inte så dum. Visserligen kan man pressa för hand, men det är betydligt krångligare. Jag hade verkligen tur som fyndade min press på loppis. Någon hade tröttnat på sin helt splitter nya press!
Kan det vara nerkylning flera gånger som gör att apelsiner i Sverigen nästan aldrig smakar som de vid Medelhalvet? Eller är det olika sorter?
Funderar fröken Dill

Anna B sa...

Nedkylningen. Ska skriva lite mer om apelsinerna snart, var på odlarbesök i våras ;-)

Fröken Dill sa...

Citroner är samma sak, man tror att de är goda i Sverige tills man smakat en medelhavscitron! Jag släpade alltid med mig massor med citrus när jag reste till länder där de odlades. Kan ingen börja direktimportera?
Tycker fröken Dill