...men frukostvanor är ju lite konservativa och till helgfrukost vill jag ha äggröra! Idag med bräckt kassler, hemklippt gräslök och hemodlade tomater. Frukost i pergolan på landet ska jag minnas i vinter!
5 kommentarer:
Emil O.
sa...
Vaddå bräckt kassler? Har du marinerat den i sjövatten?
Eller har jag missat något viktigt i min gastronomiska kunskap? =)
Låt mig då föreslå variation i brunchen i form av Hash Browns, ett minne från min tid i USA. Att det är råstekt riven potatis antar jag är känt. Men det är så gott till frunch! Inte GI precis, men man får inte bli alltför rigid.
Att "bräcka" är att hastigt steka något lätt, ofta utan fett. Framförallt använder man uttrycket när man steker rökta och kokta produkter som falukorv, skinka och kassler.
En stockholmstjej tipsar om spännande mat och dryck till vardags och lite till fest. När säsongen tillåter kommer det att handla om odling - främst av sådant som är ätbart. Kokböcker, resor, något hus, film och annat som sätter guldkant på tillvaron kan smyga sig in. Bloggen är självklart reklamfri, ett hobbyprojekt som jag inte tjänar något på.
5 kommentarer:
Vaddå bräckt kassler? Har du marinerat den i sjövatten?
Eller har jag missat något viktigt i min gastronomiska kunskap? =)
Låt mig då föreslå variation i brunchen i form av Hash Browns, ett minne från min tid i USA. Att det är råstekt riven potatis antar jag är känt. Men det är så gott till frunch! Inte GI precis, men man får inte bli alltför rigid.
Gud va gott, skulle göra vad som helst för att få en sån frukost idag! sitter och äter en ostmacka... =)
Att "bräcka" är att hastigt steka något lätt, ofta utan fett. Framförallt använder man uttrycket när man steker rökta och kokta produkter som falukorv, skinka och kassler.
Tack Anders!
Skicka en kommentar