fredag 14 augusti 2009

Lammfärsdolmar


Igår hittade jag Emelies matblogg http://emiliesskafferi.blogg.se/. Kul, jag hade inte sett den förrut, men vi hade ovetande om varandra bloggat om nästan samma rätter under sommaren.

Emelies köttfärsspett inspirerade med sin goda kryddning. Tyvärr var det inte grillväder igår så våra spett gjorda på lammfärs blev snarare stekta dolmar. Emelies kryddning var toppen och vi fyllde dessutom några av dolmarna med fetaost vilket blev gott.

Tillbehör var J:s långkokta tomatsås, med bl a cocktailtomater och till det en grönsallad. Det var väldigt gott och vi blev proppmätta, men det berodde kanske också på att vi träffats tidigare på Fridhemsplan, flytt undan ösregnet och belönat oss med ett par Lundgrens lager och en delad portion nyfriterade pommes med majo på J:s stamställe Mackinlay's. Det är ju bra att inte vara allt för hungrig när man handlar på Daglivs!

2 kommentarer:

Nybergs värld sa...

Har du något bra recept på den långkokta tomatsåsen? Hälsar Linda

Fröken Dill sa...

Här finns såsrecept:
http://frkdill.blogspot.com/2008/09/hstmat.html
Ibland är det lite fintärnad palsternacka med i såsen också.
Hälsningar från frk Dill