J är mest i stan, jag är mest på landet. Så är det på semestern...
Fast J kommer förstås på täta besök ut i spenaten och när vädret bara vill regna åker jag gärna till stan ett tag.
Igår gick vi på bio och tog en öl på Belgobar. Idag kände jag mig så vansinnigt sugen på japansk mat. Eftersom Råkultur tagit semester var sushi och sashimi inte så aktuellt. (Det är bara FÖR bra på Råkultur!)
Turligt nog har japanerna också fantastiska inläggningar och sobanudlar att erbjuda. Vi cyklade till klassikern, Shogun i Gamla stan. Där var jag ofta när jag jobbade i Gamla stan för några år sedan.
Våra egenkomponerade "tre små rätter" bestod av Moriawase (krispiga, pikanta grönsaksinläggningar), marinerad skivad biff och de UNDERBARA KALLA SOBANUDLARNA. Hjälp vad gott det var!!!!
2 kommentarer:
Oj så tjusigt.
Råkultur klår nog det mesta i japansk matväg i Sverige. Kul att vi fick testa det.
Det finnsS SÅÅÅ mycket mer, som om det inte vore nog!
Tror fröken Dill
Skicka en kommentar