God mat behöver varken vara exklusiv eller tillkrånglad. Till onsdagslunch la jag skivor av kassler (Skebo kött igen) på en ugnsfast form. Runt om strösslade jag lite wokad blandning med finskivad vitlök, gul lök, kvartade egna tomater och skivad squash. Salt och peppar på, lite sherry, aningen vatten och kalvfond. Riven parmesanost över kasslern och så in i ugnen 250 grader några minuter. När rätten uppnått lagom färg tog jag ut den och strösslade över klippt persilja.
Kasslern åts med pressad potatis och grönsallad. Presspotatis överskedad med sky är verkligen en höjdare.
Enkelt, gott och nyttigt - perfekt till lunch! (Om man vill äta GI fungerar den bra även utan potatis, då lägger man bara till mer wokade grönsaker eller kompletterar med en mer matig sallad.)
3 kommentarer:
Ofta är det de enkla som är så himla gott och detta ser verkligen så himla gott ut!
Kassler är verkligen bra vardagsmat. Kul med lite lyxigare receptidéer.
Vardagslyx är den bästa lyxen!
Tycker fröken Dill
Skicka en kommentar