torsdag 27 augusti 2009

Fröken Dill på caféDagens blogginlägg blir ett café-tips. Som ni kanske märkt är jag inte så mycket för sötsaker och fikabröd, men om jag ska äta något åt det hållet så ska de vara riktigt, riktigt bra. Faktiskt så bra att det finns få ställen som håller en sådan standard. I Stockholm är det väl Rosendal, Blå Porten och kanske en handfull till. Om sötsakerna på ett café inte är tillräckligt bra väljer jag hellre en räkmacka eller köttbullemacka.

I förrgår åkte jag och några kollegor ut till Värmdö för att titta på ett äldreboende som vi jobbade med för några år sedan. Nu står byggnaden äntligen på plats och har blivit riktigt fin. På väg tillbaka till kontoret stannade vi vid Systrarna Delselius café och konditori. Det ligger helt fantastiskt vackert med utsikt över havet och med en sandstrand precis nedanför den soliga terrassen. Systrarnas disk dignade av godsaker. När till och med JAG vill ha allt, då är det bra! Några av mina kollegor fastnade för Sverigebakelser innehållande choklad och maräng, täckta med jordgubbar i gelé. Någon tog en liten blåbärspaj med riktig vaniljsås. B valde en helt underbar liten citronmarängpaj i bakelseformat och jag valde mousser, vanilj- och jordgubb tror jag att det var. Alla bakverk var fantastiskt vackra och goda, servicen fin och miljön en solig sensommardag var så att man ville stanna tiden. Mitt tips är att inte missa Systrarna Delselius. Deras hembakade bröd såg dessutom lockande ut. Vilket är ditt bästa cafétips?

9 kommentarer:

Anna sa...

Åh ett riktigt café! :-) Platsen är viktig och utsikten. Jag gillar också riktig gammaldags café och Vetekatten vid Stureplan tycker jag är helskönt. Goda hembakta bullar och fina damer och herrar. Ett riktigt gammaldags konditori. Mums! ;-) //Anna

Rebecca sa...

Petite France! Visserligen är det mer ett bageri, men de serverar en del bakverk, frukost och lunch också.

Mamma Mimmi sa...

Mmmm, åker helt klart upp på listan för "saker att göra nästa gång jag är i Sthlms-trakten". Rosendal besöker jag annars på "Sveriges baksida". Kram Mimmi

Zazza sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Zazza sa...

Hej fröken Dill!

Har faktiskt goda vänner som bor på gångavstånd till fiket på Värmdö - det har supergott bröd! Själv huserar jag på Västkusten och inte några direkta tips i Stockholmstrakten, men om du gör Göteborg den äran med ett besök, ska du definitivt strosa omkring i Haga och hoppa in på nåt fik där.

Tack för inlägget om mina blombilder...
/Zazza

Hallon & Blåbär sa...

Mmm, den där moussen ser ju helt ljuvlig ut. Härligt att komma in på ett café som har smaskiga saker utöver det vanliga.

Ha en bra helg!

el sa...

De närboende kallar stället för "Systrarna Dilerius"
mycket gott att frossa i. Systrarna har även 2 andra fik i området. //elp

Fröken Dill sa...

Zazza: tips om fik i Haga är välkommet inför vår Göteborsresa, även om den infaller först i november. Finns Mauritz kaffe kvar? Och hur är det med det där fantastiska glasstället (Fructus??) Har inte varit i Göteborg på många år.
Hallon o blåbär: konstigt att det inte finns fler riktigt bra fik, eller hur?
el: Systrarna delirius, KUUL. Välkommen hit förresten!!!
Hälsar fröken Dill

Fröken Dill sa...

Anna: i stan är både Sture- och Vetekatten (som faktiskt ägs av en kompis till en kompis) väldigt bra, men där är alltid så hysteriskt trångt.
Rebecca: stort tack för tips, där har jag aldrig varit!
Mimmi: Rosendal är inte lika bra som det var, men är ändå värt besöket p g a den fantastiska miljön. Vi var där igår!
Hälsar fröekn Dill