onsdag 30 september 2009

För ful för att fotas?


Nu finns snart ingen återvändo. Hösten är här och med den mörkret på kvällarna. Fotografera mat har blivit ett stort problem igen...

Trist, men å andra sidan kan man passa på att äta sådant som är väldigt gott, men inte gör sig på bild.

På Lidl har de, förutom den goda falukorven, en riktigt smarrig, kryddig tysk ljus korv - Dulano Nürnberger Rostbratwurst . Det är en örttät, ljus minikorv att steka i pannan.

Det gjorde vi igår och med tanke på tillbehörens; potatismosets och surkålens brist på "fotogeniskhet" var det kanske tur att det inte blev någon egen bild. Flera sorters söta/starka senapssorter hörde till.

Bilden är lånad från http://www.chow.com/

Hur gör ni med matfotografering nu när ljuset avtar? Och har någon knep för att få "ful" men god mat att göra sig bra på bild?

7 kommentarer:

pipopp sa...

Godmorgon!

Nürnberger Rostbratwurst, som jag antar att du menar, är ingen weisswurst utan utan en liten rostbratwurst.

För övrigt är dessa små godingar min absoluta älsklingskorv.
Lägg till lite god senap -mmmmm.

Fröken Dill sa...

Aha, jag trodde i min enfald att ALLA de ljusa, "vita" korvarna var weisswurst, men även en bratwurst kan vara ljus? Vad är skillnaden?
Undrar Dill i förvirring

Anonym sa...

Visst är det förvirrande! :-)

Många tyska korvar är väldigt ljusa innan tillagning. Inga färgämnen är traditionellt tillsatta, det malda köttet i sig är ljust. Den mörknar vid grillning.

Weisswurst är en bayersk kokkorv, ganska tjock, gjord på en del kalvkött och en del fläskkött, persiljekryddad.

Rostbratwurst är ofta gjord av fläskkött, kryddad med mejram, bör vanligen grillas/stekas.

Just Nürnberger är skyddad precis som falukorv, det ska vara rätt recept, rätt storlek osv.

Antagligen är Weisswurst också skyddad, men det kan jag inte svära på.

[off topic: Nu provar jag använda OpenID som identitet för att se skillnaden.]

Anna sa...

Jürgen Körber, som gjorde korv på Smaklust, tyckte att bratwurst var färsk (rå) korv helt enkelt. Vad vet jag, men så sa han i alla fall.

Och vad gäller ful mat så är fyra nyanser av brunt just fyra nyanser av brunt. Inte så mycket att göra åt. Kanske en kvist persilja, det piggar ju upp ;) (nej ärligt talat får det mig mest att tänka på kåren på KTH, slafs, där kom maten och så piff, en liten kvist persilja på :))

Mian sa...

Jag ä l s k a r Nürnbergerkorvarna från Lidl!
Men man får alltid misstänksamma blickar när man öppnar lunchlådan på jobbet och de där små ligger däri.

Fröken Dill sa...

Tack Pia, nu har jag lite mer koll på de tyska korvarna. De flesta är ju väldigt goda, utom dem med lever i..
Anna, oj vad jag känner igen mig från teknis! Men vi åt oftast i personalmatsalen för att det var lite mindre slafsigt och bullrigt där. Minns att de hade goda soppor och en riktigt smarrig äppelkaka på torsdagar (om man inte valde ärtsoppa och pannkakor förstås).
Mian, de ser lite roligare ut när de är stekta i alla fall...
Hälsar fröken Dill

I Nadjas kök sa...

Jag håller med när det gäller fotograferingen. Det är hopplöst nu när det börjar bli mörkt igen. Jag har då inga extra blixtkällor som kan underlätta fotograferingen så bilderna blir inge bra. Jag försöker baka eller tillaga det jag vill ha på bloggen under helgerna så att jag kan fotografera i dagsljus, men ibland så blir det något tillagat även på vardagarna och då får jag kämpa med fotograferingen.