söndag 20 september 2009

Fest i bynIgår hade vi en gemensam kräftskiva här i vår by på landet. Platsen var mina grannars jättestora växthus. Alla hade med sig kräftor och något annat gott. Jag hade testat ett recept från mina samlingar - medelhavspajer. De kan göras som små portionspajer i småformar eller som större pajer.

Minipajer med medelhavssmak
16-18 småpajer

3 dl vetemjöl
125 g smör
1 msk vatten
75-100 g salami
1 dl urkärnade oliver
8 marinerade soltorkade tomater
3 ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 1/2 dl riven lagrad ost
1/2 tsk salt

Blanda samman mjöl och smör. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Svep plastfolie om degen och låt vila i kylskåp i ca 30 minuter. Kavla degen till en platta som är några mm tjock. Ta ut rundlar lagom för formarna. Tryck ut rundlarna i formarna. Skär salamin i tärningar, hacka oliver och soltorkade tomater. Vispa samman ägg, grädde, mjölk och ost i en bunke, krydda. Fördela salami, oliv- och tomathack i formarna och häll över äggsmeten. Grädda i 225 graders ugn 18-20 minuter tills pajerna fått fin färg.

4 kommentarer:

Birgitta Höglund's Mat sa...

De pajerna ser riktigt smakrika ut. Gott tillbehör ;)

Helena Ljunggren sa...

Så smarrigt och vilken tjusig bild!

Anna sa...

Åh vilken trevlig by du verkar bo i! Och så mysigt med fester och i ett växthus. Supergod paj :-)

Fröken Dill sa...

Enkla pajer som kan varieras beroende på vad man har hemma. Jag förgräddade faktiskt pajskalen en stund också för att pajerna inte skulle bli soggiga i botten.

Min by på landet är toppen. Man får vara ifred hur mycket man vill, eller vara hur social som helst. Härligt med några eldsjälar som drar ihop gänget. Det ska bli väldigt spännande nästa år när U och L börjar odla i sitt jättestora växthus!

Tycker fröken Dill