torsdag 10 september 2009

Äppelblogg 3 - en efterlysning

Nu är mina äpplen på landet mogna. Det blir inte många på det lilla trädet, kanske fem stycken. Sorten är däremot väldigt trevlig. Saftiga, krispiga, aromatiska äpplen med vacker färg på utsidan, vit nästan genomskinlig och röd. Fruktkött är härligt rosa i kanten. Tyvärr har jag inte lyckats lista ut vilken sort det är. Någon som har tips?
Undrar fröken Dill

9 kommentarer:

Rebecca sa...

Är fruktköttet hårt? I så fall skulle det kunna vara Mio. Liknar äpplena jag köpte häromdagen, som var just Mio - en sort som korsades fram av Worcesterparmän och Oranie på 1930-talet i Skåne.

Fröken Dill sa...

Tack för tipset, Rebecca! Jag ska försöka få tag på ett Mio så att jag kan jämföra. Hade ditt äpple rodnande fruktkött? På nätet står det bara att Mios fruktkött är vitt...
Funderar fröken Dill

Rebecca sa...

Jag köpte fyra, och alla har haft rodnande fruktkött. Inte riktigt så mycket som Discovery, men nästan. Hoppas du får tag i ett, annars kanske jag kan skicka?

Fröken Dill sa...

Jag tror att de har Mio på Fine Food här där jag jobbar i Hammarby Sjöstad. Om de är rodnande i fruktköttet verkar det väldigt troligt att det är just Mio det handlar om. Vad kul!
Tycker fröken Dill

Martina sa...

Jag tycker det ser ut som ett Discovery äpple, sitter precis och äter ett sådant och det rodnar också i kanterna. Jättegott.

Fröken Dill sa...

Tack för nytt tips Martina! Nu har jag testat mot Mio, men det stämmer inte helt, för mitt okända äpple har en kallare röd ton jämfört med Mio, som är mer varmröd på röda sidan. Nu ska jag skaffa några Discovery och jämföra.
Hälsar fröken Dill

Anonym sa...

inte aroma då?

Fröken Dill sa...

Nej, tyvärr inte aroma heller. Sista äpplet är uppätet och mysteriet kvarstår.
Hälsar Dillen

Anonym sa...

Vi håller också på och försöker lista ut vilka äpplen som svärföräldrarna har.Det finns ett äpple som heter Snövit kan det möjligen vara det?Det här har också rodnande fruktkött men mer som rosa strimlor.