onsdag 23 september 2009

Höstodling - primörer


Inte förrän sista veckan i augusti blev min anläggning för köksväxtodling på landet färdig. Och att den överhuvudtaget blev klar kan jag tacka J för! Med stor energi byggde, grävde och körde han jord. När det hela var klart blev jag ju såklart sugen på att så, trots den sena årstiden. Och se, nu i helgen skördade vi de första späda sockerärtorna och jag tror att buskarna kommer att fortsätta ge tills frosten slår till. Om en vecka eller två bör jag kunna skörda asiatiska kålblad och lite annat.

4 kommentarer:

Martina sa...

Va kul att du har fått ärtor, dom håller sig säkert ett tag till beroende på vädret. Mina sockerärter fick mjöldagg på sig och la av helt och hållet, fick klippa ner dom....men jag hann ändå skörda en del och frysa in.

Fröken Dill sa...

Mjöldagg är alltid problemet med sockerärtor. Nästa år ska jag försöka så i omgångar under säsongen i olika delar av köksträdgården, så att det alltid finns fräscha plantor.

Jätteroligt, förresten med någon mer som odlar och lagar. Varmt välkommen hit!!!!
Hälsar fröken Dill

Martina sa...

Ja, det var ju en bra idé, att odla på några olika ställen. Javisst är det kul med både mat och odling, dom flesta sidor är ju bara mat eller odling inte bådadera. Ha en bra dag!

Fröken Dill sa...

Rapport från 4 oktober: Under fiberväv klarar plantorna lätt frost. Jag plockade massor med små fina ärtskidor i helgen.
Hälsar fröken Dill