torsdag 10 september 2009

Och nu blir det reklamblogg!


I den bästa av världar skulle alla matsajter och matforum länkas ihop så att alla kunde ha ETT ställe att umgås på. Nu är verkligheten inte riktigt sådan, utan det finns olika ”klubbar” och communities där matintresserade utbyter tankar. Det bästa jag har hittat hittills är http://www.matforum.nu/. Idag är jag extra nöjd med just detta forum eftersom listan på bloggar som får vara med med senaste rubriker just utökats så att alla som vill(?) får vara med! Kul, det har jag väntat LÄNGE på! (Dessutom är det ett forum där man verkligen håller en trevlig ton mot varandra, vilket verkligen inte är självklart på forum som handlar om andra ämnen…)

Det finns olika skäl till att matblogga. Någon vill bli känd, en annan vill slå läsarrekord, tjäna pengar eller få gratisprodukter, någon annan vill ha koll på sina egna recept, någon vill byta recept med vänner och bekanta, umås med vänner som bor någon annanstans o s v, o s v.

Själv älskar jag att skriva OCH att laga mat vilket osökt leder till matbloggande. Jag ”spök-skrev” bloggen (opublicerad) ett helt år innan jag började blogga på allvar för att se om intresset skulle hålla i sig. Det som tillkom var att jag nu fotodokumenterar också. På min lista där jag skriver ner utkast till vad jag vill skriva om i bloggen framöver finns alltid alltid ca 157 idéer. Jag är nästan avundsjuk på mig själv för att jag är så kreativ! Men jag har också haft ett blogguppehåll på flera månader 2008 p g a nackskada och depp. Tack och lov att det gick över! På vintrarna är det svårare att blogga, mest p g a att ljusbrist gör det svårt att ta bra bilder.

Det mest fantastiska med att matblogga är kontakten med andra matintresserade. I den vanliga bekantskapskretsen finns få riktiga matnördar så det är jätteroligt att ni finns därute och att utbyta tankar och idéer med er. Tack alla fina matnördar och alla andra läsare!!!

6 kommentarer:

Anna sa...

Matforum är riktigt trevlig! Jag är dock bara "diskare" ;-) ännu men kul att alla matintresserade kan samlas på samma ställe. Och massor med tips får man! Matforum rekommenderar jag med. :-)

Fröken Dill sa...

Det är fruktansvärt trist att vara "diskare". Jag kämpar hårt för att komma över 100 inlägg och byta kategori! Urfåningt, men ändå...

Red Scream sa...

Tack själv för en jättetrevlig blogg! :-)

pipopp sa...

Skriver under på allt du skrev!!

Att "träffa" andra med samma intresse är stimulerande.

Har lovat familjen att inte ta upp full så mycket tid med matbloggandet, men balansen är svår. Nu blir det inget alls istället. Det ändrar sig när utomhusaktiviteterna minskar.

Birgitta Höglund's Mat sa...

Hej Fröken Dill.
Kul med Matforum, visste inte om den förrän igår, när jag själv hamnade där och såg det på inkommande länkar :)
Bra med en seriös matsida.

Är själv nybörjare inom det här med bloggande och matfotograferande, startade nu i sommar. Det är väldigt kul, ger mig enormt mycket.

Det är roligt att titta in då och då på din blogg och läsa dina inspirerande inlägg ;)
Ha det bra./ Birgitta

Fröken Dill sa...

Red Scream; Vad kul att du gillar den!
Pia; Aha, undrade just vart du tagit vägen! Du är SAKNAD! Själv råkar jag ju just just för tillfället ha rätt mycket tid och lust för bloggen.
Birgitta; du har verkligen fått en rivstart med din blogg. Fantastiskt kul!
Massa hälsningar från fröken Dill