När vi kom till jobbet imorse möttes vi av en stor skål med min arbetskompis hemodlade persikor. Vilken lyx! Söta, mogna och aromatiska med lite längre "päls" än de från affären. En efter en har jag kommit på mina arbetskompisar smaskandes och slurpandes på de saftiga frukterna. Persikorna är odlade strax söder om Stockholm, helt fantastiskt! En södervägg och att skydda trädet från att blomma för tidigt var hemligheten enligt trädets lyckliga ägarinna.
Moussetårta äpple mandel vanilj
3 timmar sedan
5 kommentarer:
Vad härligt det låter! Och kan tänka mig dom smakade underbart :-)
Så härligt! Gu så gott!
Så ljuvligt! Vi har också ett persikoträd (sorten Frost). Tyvärr har det inte repat sig sedan sonen för ngt år sedan skördade med en piasavakvast...
Ser goda ut. Jag har länge tänkt att jag måste skaffa mig en buske men det har inte blivit av, nästa år kanske :-)
Jag tror att klimatet i inre Roslagen är väl tufft för persikor. Å andra sidan har jag en bra södervägg...
Drömmer fröken Dill
Skicka en kommentar