tisdag 20 april 2010

Räddaren i nöden!

En återbloggning, jag vet, men jag måste bara uttrycka min kärlek till rätten som är supersnabb och ALLTID god. Och det fast man äter den flera gånger i månaden. Spagetti carbonara, tack för att du finns!

Allra helst vill jag ha knaperskekt pancetta till min och drivor av parmesan förstås. Inget krångel med grädde för min del, bara en färsk äggula och nymald svartpeppar.

Blunda och njuuut!

Vad har ni läsare för snabblagade favoriter som alltid är goda?

13 kommentarer:

Lena sa...

Samma, hihi! Fast jag har vanligt fläsk till som jag knapersteker och ett helt ägg som jag rör i den varma pastan. Och nymald svartpepper och massa parmesan såklart!

Anna sa...

Åh vad gott! en av mina favoriträtter också :-) Min laxpasta - skållade tomater, vitlök, rökt lax i kuber, grädde och spaghetti till det är en snabb favorit man inte kan misslyckas med ;-)

Anonym sa...

Åh mums, carbonara är gudagott!

Jag tycker att det mesta som görs i en wok går snabbt och är väldigt vardagsgott. T.ex Kycklingsoppa med kokosmjölk och en massa kryddor :)

Anonym sa...

Mumsigt! Med en god parmesan kan man få det mesta att smaka gott!Fast jag lagar oftast fake-carbonara med bacon och grädde och vitlök och gröna små ärtor. Öh, jag vet inte hur mycket som blev kvar av ursprungsreceptet på carbonara nu då...:)
Jag ska in till city nu, kanske ska jag passa på att köpa lite sidfläsk i Hötorgshallen, och laga riktig carbonara..?
/Moma

Pytte/Eleonora sa...

Nej men helsike vad gott. Själv klämmer jag en gräddig ädelostpasta med bacon, ärtor och svamp var gång det ska flådas men nu när hälsan ligger i den tyngre vågskålen här hemma blir det en väldans massa gravlax. Det behöver man ju inte laga alls.

Unknown sa...

Håller med dig om att detta är favoriten! Men jag föredrar liote grädde i och cayenne så att den blir lite starkare.
En annan goding är kantarellpasta - shalottenlök, massa kantareller, grädde, rikligt med parmesan, nymald peppar. Ruskigt gott! :)

Mollusken sa...

Renskav med pasta är också snabbt och gott skulle jag säga. Men Carbonara är ju i en klass för sig själv. Har en kompis som alltid bär med sig receptet för den perfekta Carbonaran i plånboken.

Superfin blogg du har.

Ha det fint.

Anonym sa...

Carbonara är verkligen en av mina favoriter!

Pernilla sa...

min livräddare är också carbonara, snabbt och lätt och sååå gott :) det går liksom inte att misslyckas!

haha, det är mycket god mat som är väldigt ofotogenisk tycker jag. grytor till exempel, de gör sig inte alls bra på bild hur mycket man än ber dem ;)

mumsfillibaba sa...

Me like!! Men äter inte det så ofta. Det borde jag nog göra...;)

Mårtenssons kök sa...

En av våra räddare är oxå pasta, fast med en sås på crème fraiche, bacon, lök och svamp, riktigt gott!

Matilda sa...

Jag tycker absolut att du ska prova! Det var "lättare" än vad jag hade trott och det blev jätte uppskattat.
Mitt tips till dig är att prova på familjen innan du ger dig på att servera det som efterrätt till dina middagsgäster. Gör gärna några formar extra ifall någon skulle gå sönder...

Lycka till! :)

//Matilda

Fröken Dill sa...

Lena; fläsk fungerar också bra!
Anna; Laxpasta, mums, DET måste ätas i helgen.
Maria; kycklingsoppa med kokosmjölk vill jag också ha.
Moma; alla varianter är tillåtna. Låter snyggt med de små gröna ärtorna.
Pytte; både jag och J gravar lax när vi hittar fina laxsidor. Ädelostpasta, mums!
Ia; åh, tur att jag har kantareller i frysen.
Mollusken; stort tack och tack detsamma. Renskav äter vi inte så ofta, konstigt nog, för det är gott.
Karin; det fungerar liksom nästan alltid.
Pernilla; det är vid dessa tillfällen lilla persiljekvisten kommer fram...
Sofie; själv har jag svårt att låta bli...
Håkan och Anki; alla varianter är tillåtna.
Matilda; härligt, nu har jag en "snyggdessert" på lager. För att inte tala om hur god den lät!
Tycker fröken Dill