lördag 3 april 2010

Glad påsk!!!GLAD PÅSK alla läsare!

Igår kom jag ut till landet med en knökfull SL-buss. Här är sol, frost och snö! Jag eldar så att det dånar i skorstenen för att få upp värmen i huset. I eftermiddag kommer J med bilen och vårt bidrag till påskbordet; sillar från Melanders och påsköler valda av J. Mina föräldrar kommer och jag vet att mamma har gravat lax. Jag hoppas att syrran har fått tag på några av traktens goda ägg. Det låter väl som en bra bas för påskbordet?

3 kommentarer:

Mian sa...

Låter jättebra.
Jag har en Jansson stående i ugnen och en matjestårta klar i kylskåpet.
Det blir lite knytis hos mina föräldrar i kväll. Lillebror har gjort en smarrig mandeltårta, en sån där med gul kräm på - mums!
Ha en skön påsk!

Ordverifieringen blir anticar - passar bra, du åkte ju SL-buss :)

Skogseva sa...

Vi har ätit lite udda sill - holländsk maatjes som är en saltsill av vidunderlig mjukhet och mildhet. I Holland kan man köpa den i sillstånd (som ett svenskt korvstånd) och man får den i ett slags korvbröd med lök till. Låter vansinnigt och är det också. Nämligen vansinnigt gott! Vi åt den emellertid på traditionellt svenskt sätt med potatis och gräddfil.
Jag vet inte varför jag kom att tänka på midsommar...
Trevlig fortsättning på påsken.

Fröken Dill sa...

Mian; påskmat är mums!
Eva; jag gillar nog ändå den mer kryddiga svenska matjesillen mer även om jag kan äta den holländska också (har en kompis i Holland som jag hälsar på ibland). Kul med maatjes-stånden i alla fall!
Tycker fröken Dill