Även om mitt sommarhus nu officiellt är öppnat har jag ännu inte hunnit fylla upp köket med råvaror. Senare på säsongen laddar jag upp kyl, frys och skafferi så att det finns möjligheter att spontanlaga lite olika rätter. Då brukar det ju också finnas en del ätbart att hämta i skog och trädgårdsland. Så här under den tidiga våren får det bli lite mer spartanskt.
Igår for jag till landet efter jobbet. Väl framme njöt jag av trädgården i kvällssolen. Massor med scilla och blåstjärnor hade slagit ut. Ett enkelt snacks till ett glas öl blev det - sardiner i tomatsås på macka! Jättesmart att alltid ha några sardinburkar på lut!
När mörkret sänkt sig över huset grillade jag korv i öppna spisen och till det testade jag en av Annikas "korvkompisar" - ungsrostad potatis med sardeller, rödlök, vitlök och parmesan. Hur gott som helst med de salta sardellerna till potatisen!
Igår for jag till landet efter jobbet. Väl framme njöt jag av trädgården i kvällssolen. Massor med scilla och blåstjärnor hade slagit ut. Ett enkelt snacks till ett glas öl blev det - sardiner i tomatsås på macka! Jättesmart att alltid ha några sardinburkar på lut!
När mörkret sänkt sig över huset grillade jag korv i öppna spisen och till det testade jag en av Annikas "korvkompisar" - ungsrostad potatis med sardeller, rödlök, vitlök och parmesan. Hur gott som helst med de salta sardellerna till potatisen!
9 kommentarer:
Just receptet med "ugnsrostad potatis med sardeller, rödlök, vitlök och parmesan" hade jag lagt som favorit i väntan på rätt tillfälle. Rätt tillfälle! Med de ingredienserna är väl alla tillfällen rätta... Vad vore livet utan sardeller, vitlök och parmesan! Det får bli till en bit kött i helgen och i växthuset om vädret tillåter.
Ett par burkar sardiner eller makrill i tomasås i skåpet är ett måste att ta till när man blir lite sugen!
Ha en härlig helg!
/Lena
Vilken fin blogg du har
Kolla gärna in min MATBLOGG ,
Allt från krämiga kladdkakor, hembakat bröd, lättlagade middagar till till nyttiga sallader .
http://min-matblogg.blogspot.com/
Vad härligt det låter! :-) Och sardiner i tomatsås är jättegott och nyttigt, massor med omega 3 ;-)
Så mysigt det ser ut med de utslagna scillorna, här har det inte kommit så långt än men de är absolut på gång :)
Skogseva; det var en helt underbar rätt! Bra till korv och säkert perfekt till kött. Är SVÅRT avundsjuk på ditt växthus!
Lena; smart med helkonserver som smakar gott och är användbara till mycket. Har du testat den här:
http://frkdill.blogspot.com/2008/04/en-god-rra.html
Vi åt den goda röran senast igår och den är toppen!
Min matblogg; stort tack och tack detsamma! Och kul med ännu en matbloggare, vi kan aldrig bli för många.
Anna; dessutom nyttigt, toppen! Jag måste köpa några burkar till. Gillar bilden med gamle kungen på också.
Helena; jag blev helt lycklig när delar av tomten var helt blå, nu börjar en fantastisk årstid.
Hälsar fröken Dill
Kul att du gillade korvkompisen! Det är en stor favoit här hemma. Och vilken fin bild!
Sardiner (alt. makrill i tomatsås) skulle jag kunna leva på...
Det var ju hur gott som helst. Definitivt något för Taffels potatis-tävling!
Tycker fröken Dill
Tack för tipset på röran Fröken Dill! Det lät gott och ska absolut provas!
Skicka en kommentar