måndag 5 april 2010

Påskfest


Oron för att vi inte skulle få tillräckligt att äta och dricka på påskbordet visade sig HELT obefogad.

Efter fördrinken, bubbel som vi njöt av i syrrans växthus, dukades delikatess efter delikatess upp på påskbordet. Här fanns sillar av alla de slag, rökt och gravad lax med sina såser, dekorerade ägghalvor, ett stort surdegsbröd, sallader, salami och goda tyska korvar. Potatisen var nypotatis som syrran och hennes M köpt i Rom, där de varit i veckan. De varma äggen kokades som vanligt med lökskal. Man plockar små fina gröna blad med snygga former, lägger dessa närmast ägget, på med skal av gul och röd lök och svep om aluminiumfolie så att allt hålls på plats. Sedan är det bara att koka äggen som vanligt.De blir vackert marmorerade med avtryck av det gröna. Till påskbordet fanns en uppsjö av påsköler och iskyld nubbe.

Det hela avslutades med årgångsglass, kaffe och Limoncello från Italien. J och jag var mycket mätta och nöjda då vi cyklade hem till min stuga i vårkvällen.

4 kommentarer:

Lena sa...

Verkar som ett helt underbart påskbord!

Trevlig fortsättning på helgen!
/Lena

Karin / bevemyrs blogg sa...

Vilket fint och trevligt påskbord!

God avslutning på påskhelgen!!/Karin

Åsa sa...

Åh, vad härligt! Och vad skönt med lite sol också :-) Så fint påskpynt ni har på bordet. Hoppas du haft en skön helg och hämtat energi för ett tag framöver.

Ha en bra vecka!
/åsa

Fröken Dill sa...

Påskmat är toppen! Systern har en massa fint påskpynt och soliga dagar är det väldigt ljust och härligt i hennes matrum på landet. Efter den gråmulna veckan som följde på påsken är det inte utan att man blir lite sol-trånande...
Hälsar fröken Dill och passar på att dansa lite sol-dans