Meeehn vilka fina! Jag tror inte ens jag sett färska mandlar på riktigt. Kan tyvärr inte hjälpa till med förslag heller. De ser nästan ut som godisgott i alla fall :-)
Spännande, här går jag också bet! Kul att experimentera,mandlar är ju nyttigt. Kul att du också var i Svensk Damtidning, hälsar Hurmor Lisa, www.husmorlisa.blogspot.com.
Vad spännande! Tror inte jag har sett färska mandlar i verkligheten! Varför gör man inte det egentligen? :O/ Så inga tips härifrån förutom att använda på samma sätt som torkade. Men passar väl också som snacks, stekta i lite olivolja!
... Vänta nu ska jag prova att äta hela,det är som sammet utanpå... det är lite pälsigt på tungan först som går bort när man tuggat lite, smakar som jätte omogen knaprig avocado, pillar man ur mandeln som är mjuk och vit med en genomskinlig kärna så smakar den syrligt. Kanske dom ska avnjutas råa eller kanske tillagade, jag tror på det senare... PS (det var jag som undrade) med support från fröken dill
En stockholmstjej tipsar om spännande mat och dryck till vardags och lite till fest. När säsongen tillåter kommer det att handla om odling - främst av sådant som är ätbart. Kokböcker, resor, något hus, film och annat som sätter guldkant på tillvaron kan smyga sig in. Bloggen är självklart reklamfri, ett hobbyprojekt som jag inte tjänar något på.
10 kommentarer:
Varför inte försöka äta dem?
Jag har läst på någon sida om arabisk mat att man kan äta hela rubbet, eventuellt med lite salt. Men,nej, har aldrig haft tillfälle att prova.
Jag skulle fråga Sofia på http://exkursioner.taffel.se/
Meeehn vilka fina! Jag tror inte ens jag sett färska mandlar på riktigt. Kan tyvärr inte hjälpa till med förslag heller. De ser nästan ut som godisgott i alla fall :-)
Spännande, här går jag också bet! Kul att experimentera,mandlar är ju nyttigt. Kul att du också var i Svensk Damtidning, hälsar Hurmor Lisa, www.husmorlisa.blogspot.com.
Vad spännande! Tror inte jag har sett färska mandlar i verkligheten! Varför gör man inte det egentligen? :O/ Så inga tips härifrån förutom att använda på samma sätt som torkade. Men passar väl också som snacks, stekta i lite olivolja!
Färska hasselnötter verkar gå att äta med skal och allt så kanske det är samma med amndel. Bara att knapra och äta eller mixa till pesto?
Spännande, har aldrig stött på en sådan i livet hittills dock, måste jag tillstå. Vart hittade du den här?
... Vänta nu ska jag prova att äta hela,det är som sammet utanpå... det är lite pälsigt på tungan först som går bort när man tuggat lite, smakar som jätte omogen knaprig avocado, pillar man ur mandeln som är mjuk och vit med en genomskinlig kärna så smakar den syrligt. Kanske dom ska avnjutas råa eller kanske tillagade, jag tror på det senare...
PS (det var jag som undrade) med support från fröken dill
Man kan äta de som de är om de är riktig färska. Gott med lite salt. Börjar de bli hårda på utsidan så kan man äta mandeln.
Lena, har du sett en hasselnöt med skalet på nån gång? Det är stenhårt, går inte att äta om du inte är t-rex eller nåt liknande.
Skicka en kommentar