tisdag 13 april 2010

Ännu en snabbfixad lunch på jobbet


Hemma lyser lunchlådorna med sin frånvaro. Det kaaan bero på att jag har träffat vänner och ätit ute några kvällar. Då brukar J hämta sushi snarare än att laga mat.

Som jag skrivit tidigare måste "matlagning" på jobbet vara extremt enkel. Ett saftigt, grillat kycklinglår kostar runt 15 kronor på matbutiken och couscous är ett perfekt tillbehör. Bara att slå grynen i kokvarmt vatten tillsammans med lite salt, peppar och olivolja (lånad ur kollegans flaska...)

Några grönsaker hade jag med mig hemifrån. Medan couscousen drog under lock i 3 minuter skar jag upp tomat, vårlök, rädisor och lite färsk fänkål. Några oliver hittade jag också. God och billig lunch på tre minuter!

2 kommentarer:

I Nadjas kök sa...

Du har så rätt, har faktiskt inte tänkt på att man kan tillaga couscousen på jobbet. Färdiggrillad kyckling brukar också vara så saftig och god så din lunch är perfekt enligt mitt tycke.

Fröken Dill sa...

Affären gör nästan godare grillkyckling än man själv kan laga! En mer ordentlig person ordnar väl cous-cous-sallad hemma, men mina mornar är ibland lätt hysteriska. Rycka med sig cous-cous-paket och grönsaker går på två röda!
Vet fröken Dill