Lammentrecot med portvinssås 2 port
400 g lammentrecot
salt och svartpeppar
glaze:
1/2 dl finhackad rödlök
2 msk honung
1 dl balsamvinäger
1 vitlöksklyfta
1/2 dl portvin
1 tsk majsenamjöl
sås:
1 dl portvin
1 dl rött vin
2 msk honung
lite idealmjöl
en klick smör
Salta och peppra köttet och bryn det tills det får fin färg i en stekpanna.
Koka ihop ingredienserna till rödlök, honung, balsamvinäger, riven vitlök och portvin tills hälften återstår. Red med majsena. Pensla lammet med hälften av glazen och stek färdigt i 175 graders ugn tills innertemperaturen är 58 grader. Pensla med resterande glaze under stekningen.
För såsen kokas vin och honung tills hälften återstår. Red med idelamjöl och låt koka några minuter till. Avsluta med att vispa ner en klick smör.
8 kommentarer:
OMG! Detta vill jag ha nu nästan, trots att jag knappt vaknat.. Måste verkligen prova detta nån kväll framöver!!
Åh! Det verkar väldigt gott!
Vad har du för portvin i!
Detta låter så SJUKT gott! Speciellt risotton med jordätskocka i och portvinssåsen. Får blir något att testa i framtiden!
Emma; lamm till frukost, ja, varför inte? Det är ju den optimala lammrätten!
Lena; Grådask. Det är överhuvudtaget en storfavorit, perfekt till ost!
Kricke; som sagt, den optimala lammrätten. Och lamm+jordärtskocka fungerar ju hur bra som helst!
Hälsar fröken Dill
Herregud och lite därtill; det här både ser ut och låter himlagott! Lamm är en höjdare, tyvärr lagar vi det inte alls tillräckligt ofta.
Lamm... Mmm... Ser grymt gott ut!
Gott!
Detta är verkligen en rätt i min smak. Äter tyvärr lamm väldigt sällan, tycker det är så svårt att få tag på, men gott är det.
Maria, Remsan och Emma; här hemma äter vi mycket lamm i perioder. Jag tycker det har blivit lättare att få tag på i Stockholm, men tyvärr får man bita ihop när man ska betala för billigt är det INTE! Mer prisvärd är färsen, förstås. Lammfärsbiff med portvinssås, någon?
tänker fröken Dill
Skicka en kommentar