söndag 11 april 2010

Brunchtips - svamptoast med rostade tomater


Och så kom solen tillbaka och som genom ett trollslag blev jag sugen på att laga mat, fotografera och blogga igen!

Söndagsförmiddag passar fint för en god brunchrätt till elvakaffet. Denna gång provlagade jag fritt efter tips i Elle Mat och vin. Resultatet blev mer än smaskigt. Det händer något bra med tomater när man rostar dem och vem kan motstå vitlöksstekt svamp?

Svamptoast med rostade cocktailtomater 1 pers

1 skiva surdegsbröd
smör
olivilja
4-6 cocktailtomater på kvist
skivad svamp motsvarande ca 5 champinjoner
1 vitlöksklyfta
Nymald svartpeppar och flingsalt

Lägg tomatkvisten i en ungsfast form. Pensla med olivolja, salta och peppra. Rosta i 200 graders ugn 20 minuter.

Stek brödskivan i en blandning av smör och olivolja tills den får fin färg.

Stek svampskivorna i smör och olivolja. Riv ner vitlöksklyftan, salt och peppra.

Lägg svampen på brödet och toppa med tomatkvisten. Klipp persilja över och njut som brunh eller en förrätt!

2 kommentarer:

Åsa sa...

mmmmm, det vattnas i munnen. det är som min kvällsmat ibland efter träningen fast då blir det "råa" tomater eller på sin höjd frästa i slutet tillsammans med svampen. Mkt gott!

Fröken Dill sa...

Tomat och svamp passar verkligen sällsynt bra ihop!
tycker fröken Dill