söndag 26 juli 2009

Sättralundsfesten - Vilken kväll!
Gårdagens Sättralundsfest var otroligt lyckad. Vår by var proppfull med gäster (vi hade fått nästan hela framsidan + ett uppslag i Norrtälje tidning).

Folk minglade, handlade plantor och honung, tittade på tre konstutställningar varav en var fina J:s fotoutställning, delvis med helt nytagna foton från byn. Det serverades svart quinoasallad med rökt lax eller skinka.

Sedan blev det uppträdande med estradpoesi och performance (komplett inklusive nakenchock). Kaffe och kaka kunde man äta medan man hörde visor och därefter hade vi korvförsäljning med Skebo kötts goda korv och en bytillverkad honungssenap med örter. För dem som inte ville ha korv fanns varma mackor med tomat, mozzarella och basilikaolja.

Kvällens stora höjdpunkt var reaggebandet Roots by Nature som verkligen var toppen! Alla, gammla som unga dansade loss på ladugolvet. J och jag vann inte festen igår genom att bli kvar till sist, min förkylning satte stopp för det, men vi hörde att efterfesten fortsatte långt inpå småtimmarna. Härligt, en ny bytradition är född! Extra kul att det var så hög nivå på uppträdanden och utställningar, men tanke på att i stort sett alla som artister och utställare kom från bygden.

2 kommentarer:

Anna sa...

Vad hräligt det ser ut att vara och vilken trevlig tillställning! :) Det verkar vara en mycket aktiv by du bor i! Kul! //Anna

Fröken Dill sa...

Vår lilla by är helt otrolig! Vi är ca 15 hus med blandat fastboende och sommargäster. Här ordnas alltid loppis och oftast, ost- och vinprovning, kräftskiva, spontana middagar och vinkvällar. Om man slår ihop oss med "storbyn", vår grannby någon kilometer bort finns även pubkvällar i hembygdsgården, växtmarknad, midsommarfirande, revy och mycket, mycket mera. Vem sa att det var ensamt på landet?
Undrar fröken Dill