lördag 18 juli 2009

Loppis i bynEn rolig sak med byns årliga loppis är alla goda bakverk. Vi bakar själva och eftersom många är duktiga blir det "värsta Rosendal" som grannen S brukar säga. I år hade jag slagit på stort och bakat en citronmarängpaj efter Allt om mat-recept. Det var lite meckigt, men blev verkligen väldigt gott. Vi säljer också korv på loppisen och i år var det Skebo kötts lyxiga wienerkorv.

På kvällen efter loppisen hålls det alltid knytkalas i S:s lada. I år var våra bidrag rökta räkor och Salade niçoise. Det fanns även goda pajer, Jansons, rökt skinka med potatissallad, Capresesallad, spännande ostar, halloncheescake och mycket mera.

Rökta räkor
Med en enkel ABU-rök är det jättelätt att röka egna räkor! Lägg i rökspån, tänd brännarna, lägg räkorna på gallret, stäng locket. Sedan är det bara att köra tills lämplig rökning uppnåtts. Hemrökta räkor blir faktiskt ännu godare än dem man köper. Till räkorna passar en hemrörd aioli som smaksatts med chipotlepasta.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser helmysigt ut och vilka goda kakor ni får smaka på.

Lycka till med din sommarodling/ Mimmi

Anna sa...

Sånt gillar jag! Härligt!
:-) //Anna

Mian sa...

Både loppis och massa goda bakver. Som ett stort Kinderegg :-)

Såg i annat inlägg att du besiktigat ditt Königsegg förresten :-) Bra bilar di däringa.

Mian sa...

bakverk heter det... väldigt snabbt tangentbord det här...

Fröken Dill sa...

Snabb-SAAB:en är poppis. En familjemedlem så att säga! Jag fotade porträtt på honom med havet i bakgrunden i Visby, men tyckte att det kändes lite väl patetiskt att publicera bilden på bloggen.
Hälsar fröken Dill