tisdag 27 januari 2009

En burk aubergin

Efter tips från Lisa har jag letat grillad, mosad aubergin på burk av märket Sera. Häromdagen fick jag napp på Coop Forum Bromma.

Med auberginen är det superenkelt att göra baba ganoush. Mixa med tahini, vitlök, lite skal och saft från lime, salta och peppra. Röran får härlig röksmak från auberginen och äts med fördel på rostade pitabröd, klippta i bitar. Saxen är ett väldigt bra köksredskap!

6 kommentarer:

Annika sa...

Tack för tipset! Sera har även (förutom de närmast mytomspunna hasselnötterna, som jag ännu inte fått napp på) grillad paprika på burk, mycket prisvärd och fin.

Saxar, ja....jag sliter ut saxar i köket. Kilpper i allt; gärna i kött och kyckling ;).

Fröken Dill sa...

Hasselnötterna är helt fantastiska. Jag har blivit beroende av dem. Och då har jag hittills bara ätit dem som de är (flera nävar varje dag). Att använda dem till mat och efterätter måste vara outstanding!
Coop i Bromma hade förresten fräschat upp sitt sortiment rejält. Tyvärr tar det fortfarande en evighet i kassan...

Hälsar fröken Dill

Anonym sa...

Hej fröken Dill! Ser smaskigt ut med auberginröran :O). Vi skickar dina fröer och kaprisplanta idag och jag lägger med en påse chili stromboli som en liten present!
:-). //Anna

Anonym sa...

Jag får titta i mina affärer, kanske om jag har tur. Annars får jag vänta till jag åker till stora staden Karlstad. Tack för tips, länge sedan jag åt Baba ganosh.

Må så gott/ Mimmi

Kinna Jonsson sa...

jättebra tips! Bra alternativ till att köpa färska auberginer (som jag gissar inte har säsong just nu).

Anonym sa...

Hoppas SERA-sortimentet finns i Värmland, Mimmi.

Anna, jag misstänker att ni kan få tag på kanske ännu mer spännande märken i Köpenhamn?

Nu har jag förresten upptäckt de goda SERA-hasselnötterna på Coop i Hammarby Sjöstad, där jag jobbar!

En stor bruk för 26 kr känns prisvärd. Det är ändå rätt mycket jobb med att göra egengrillade auberginer.

Hälsar fröken Dill som ständigt är på jakt efter butiker som säljer något bra