lördag 3 januari 2009

En ledig dag


Idag var kylan lite mindre bister. Vi satte på oss mössorna och begav oss ut på långpromenad i stan. Första stoppet var på ett fik där vi delade på en köttbullemacka. Det är konstigt med köttbullemackor, jag skulle aldrig få för mig att äta färdig-köttbullar och industrimajonäsig rödbetssallad hemma, men konstigt nog är köttbullemackor på fik verkligen något att längta efter.

Stopp två var Konsum Zinkensdam där beluga-linser inköptes, vi gick vidare till Hemköp vid Mariatorget för att botanisera bland alla ostarna.

Efter ytterligare några kvarter på Hornsgatan kom vi förbi Akkurat. Vi gick in och provade varsin spännande öl, godast var Boston lager. Efter en blick på grannbordet kunde vi inte låta bli att beställa en nacho-tallrik. Väldigt goda, tunna, krispiga nacho-chips, ljuvlig smält ost, köttfärs, jalapenos och svarta bönor kom med guacamole, stark röd sås och gräddfil. Gott, gott!

På vägen hem hittade vi hela mumindalen i marsipan i ett skyltfönster på Hantverkargatan. Fint!

2 kommentarer:

Hanna sa...

Nu gjorde du mej otroligt sugen på nachos! =)
Vilket otroligt sött muminland!

Anonym sa...

Nachos är gott överhuvudtaget, men de här var faktiskt extra goda, just därför att de var så tunna och krispiga. Lite som indiska poppadums, eller hur jag ska förklara. Alla detaljer på muminlandet kom inte riktigt med (fota genom skyltfönster med mobilkamera) men hela gänget marsipan-hattifnattar var verkligen söta.

Hälsar fröken Dill