måndag 12 januari 2009

Odlingsdrömmar...


Vad gör fröken Dill när hon får en eftermiddag hemma för sig själv?

Planerar inför odlingssäsongen 2009 såklart! Förra året gick min nacke sönder lagom till våren och sommaren vilket ledde till att det blev väldigt lite odlat. Jättetrist, men i år hoppas jag kunna komma igen. Som vanligt uppstår problem. Jag kan omöjligen odla mer än 15 olika sorters tomater. Vilka ska jag välja?

4 kommentarer:

Anna sa...

När det gäller odling av tomater tycker jag man ha olika sorter beroende på vad man ska använda dem till. Odla ex. San Marzano tomater som du använder till matlagning. Costoluto tomater eller Cuor di Bue till sandwich och sallad. Körsbärstomater är också bra att odla och använda både i matlagning och sallad. //Anna p.s. snygg fröpåse ;O)

Fröken Dill sa...

Listan (just nu) ser ut så här:
San Marzano (också J:s favorit till matlagning)
Principe Borghese (till torkning)
Gelbe dattelwein (god och snygga klasar)
Cheerio (för att den är så tidig)
Dansk export (blir bra även kalla somrar)
Garden delight (outstanding körsbärs)
Sweet 100 (supergoda)
Black sweet cherry (snygga, svarta)
Green grape (goda gröna)
Orange sweet cherry
Pantano (fast den behöver nog egentligen växthus)
Sedan funderar jag på några nya bekantskaper:
Balcon Zauber, Bonita och Spreckled Roman
Men jag vill ju egentligen också odla Selandia, Malinowe, Angora, Tigrella, Isis candy och Potentat. Hmmm, tänk om man kunde ta ledigt från jobbet hela odlingssäsongen...
Och tänk om man hade ett växthus...
Tomatgalna fröken Dill

Fru B sa...

Härliga funderingar!
Men, om du inte har ett växthus - odlar du på friland eller??

Fröken Dill sa...

Föder upp plantorna inomhus. Det blir lite trångt i min lilla 2:a men med extraljus så går det. Härdar av dem i föreningens trädgård. Sedan får de flytta till 20-litershinkar med vattenmagasin i botten som jag köpt på Willab trädgård. Precis innan de blir för stora åker de ut till landet där de får bo mot en södervägg. I år funderar jag på att hitta stora fönster att ställa snett mot väggen som ett litet miniväxthus. Med tiden ska jag bygga ett växthus på landet. Det är i alla fall 5-årsplanen.

Drömmer fröken Dill