söndag 4 januari 2009

Optimal värme


Imorse stack J iväg till varvet för att jobba med sin fina båt. Jag hade en idé om att överraska med vinterpicknick, men när termometern visade 15 minusgrader insåg jag att det inte skulle bli riktigt njutbart.

Istället träffades vi vid Thai-kiosken i Traneberg för att frossa på sur-stark räksoppa och biff i röd curry. Kul att så många gamla korvkiosker förvandlats till Thai-kiosker! Det är inget fel på en grillad stockholmare eller annan kryddig korv, men det är ju roligt med lite variation. De thailänska heta smakerna värmer bra i kylan.

När vi kom hem gjorde vi oss varsin irish coffe med lättvispad grädde, whiskyn Maker´s Mark (en riktigt bra bourbon) och muscavadosocker.

2 kommentarer:

Annika sa...

Åh GUD så gott det lät!
Och jag som startar vit månad från och med i morgon...jag får titta på din fina bild, låta snålvattnet rinna och drömma!

Fröken Dill sa...

Irish coffe är rätt OK även utan whisky. Eller gör en varm choklad med vispgrädde och se till att använda en fin kakao. (Det är gott med rom i chokladen också, men det får kanske vänta till februari?)

Hälsar fröken Dill