måndag 19 januari 2009

K:s augerginröra


Igår bjöd K oss gamla kursare, ett gäng tjejer som fortfarande träffas regelbundet, på middag.

Som förrätt fick vi en jättegod auberginröra. K hade blivit bjuden på något liknande av en iransk arbetskompis och sedan kommit fram till följande recept:

K:s auberginröra
1 aubergine (stek i bitar i mycket olja)
2 dl matyoghurt
1 gul lök (hackad och fräst i olja)
vitlök
salt
svartpeppar
valnötter

Skala och skär auberginen i bitar. Stek i mycket olivolja. Mixa med yoghurten. Skala och hacka löken, fräs i olja. Blanda lök, pressad vitlök, grovhackade valnötter i auberginröran och smaka av med salt och peppar.

Låt stå kallt innan servering. Röran äts med tunt persiskt bröd som doppas i.

Fotot kommer från en helt underbar grönsaksmarknad i London som jag besökte för ett par år sedan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grönsakröror kan man ju inte få för många av. Låter suveränt med K:s.
Lite som Baba Gannoush va´?

Må så gott/ Mimmi

Anonym sa...

Nästan ännu godare än Baba Ganoush till och med!

Jag älskar också röror. De är suveräna att dippa i eller bre på bröd.

Perfekt som matig före-middagen snacks att mumsa på medan man lagar maten.

Många hälsningar från fröken Dill