Igår bjöd K oss gamla kursare, ett gäng tjejer som fortfarande träffas regelbundet, på middag.
Som förrätt fick vi en jättegod auberginröra. K hade blivit bjuden på något liknande av en iransk arbetskompis och sedan kommit fram till följande recept:
K:s auberginröra
1 aubergine (stek i bitar i mycket olja)
2 dl matyoghurt
1 gul lök (hackad och fräst i olja)
vitlök
salt
svartpeppar
valnötter
2 dl matyoghurt
1 gul lök (hackad och fräst i olja)
vitlök
salt
svartpeppar
valnötter
Skala och skär auberginen i bitar. Stek i mycket olivolja. Mixa med yoghurten. Skala och hacka löken, fräs i olja. Blanda lök, pressad vitlök, grovhackade valnötter i auberginröran och smaka av med salt och peppar.
Låt stå kallt innan servering. Röran äts med tunt persiskt bröd som doppas i.
Låt stå kallt innan servering. Röran äts med tunt persiskt bröd som doppas i.
Fotot kommer från en helt underbar grönsaksmarknad i London som jag besökte för ett par år sedan.
2 kommentarer:
Grönsakröror kan man ju inte få för många av. Låter suveränt med K:s.
Lite som Baba Gannoush va´?
Må så gott/ Mimmi
Nästan ännu godare än Baba Ganoush till och med!
Jag älskar också röror. De är suveräna att dippa i eller bre på bröd.
Perfekt som matig före-middagen snacks att mumsa på medan man lagar maten.
Många hälsningar från fröken Dill
Skicka en kommentar