Jag har några favoritrecept som är naturligt light. De är ofeta trots att de är optimalt goda. Min (eller kanske snarare min mammas) saffransfisk är i och för sig allra godast med pressad potatis (inte så GI, kanske) men man KAN äta den med andra tillbehör.
Saffransfisken är dessutom väldigt snabblagad. Prova det här receptet. Det blir jättegott!
Saffransfisk (4 port)
1 gul lök, hackad
1 kuvert saffran
6 dl fiskfond (koncentrat + vatten)
1,5 dl vitt oekat vin
Cayenne
Dragon
Salt och peppar
4 plattfiskfiléer, te x flundra
10 cocktailtomater, i kvartar
Dill
Fräs löken i matfett utan att den tar färg. Strössla i saffran och låt det fräsa med några sekunder. Späd med fond och vin. Koka ca 15 minuter. Smaka av med kryddor, ev mer fond. Det ska vara en ganska kraftig smak på buljongen. Lägg i fiskfiléer och låt gå färdigt på låg värme. Det går snabbt. Passa så att fisken inte blir överkokt. Lägg i cocktailtomater. Strössla över dill och servera med nykokt, pressad potatis som suger upp den mustiga, goda, gula buljongen.
Om du vill äta saffransfisken i lunchlådan, ta med spadet och en fiskfilé (färsk eller fryst, som får tina i kylen). Tillaga direkt i micron så slipper du överkokt fisk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar