Jag lagar nästan aldrig husmanskost. När vi växte upp fick vi aldrig sådan mat hemma för mamma lagade det i stort sett aldrig. (Det gick ingen nöd på oss för vi fick fantastisk medelhavsmat, thailändskt, indiskt och annat spännande...)
En nackdel med husmanskost är att den ofta är brun. Så även oxsvanssoppa. Trots sitt trista utseende är det väldigt god. Jag använde Jens Linders recept med den förändringen att jag lät lök, morot och selleri koka sig mjuka i buljongen och sedan mixade dessa för att få lite "kropp" på soppan.
För nästa fredagsrätt vill jag skicka en eloge till Kardemumma. Min J älskar chèvre-musslorna på Akkurat och Musslor i getostsky var ett toppenrecept! Vi är svårt imponerade!
2 kommentarer:
Ja undrar egentligen varför det heter husMANskost? :) Ja det är sant att det nästan alltid brunt och inte så färgglatt jämfört med andra matkulturer! Undrar varför...//Anna
Vad roligt att musslorna blev omtyckta! (Och att du kommenterade det hos mej!)
Skicka en kommentar