Caesarsallad 2 pers
1 romansalladshuvud
2 kycklinglårfiléer
salt, peppar och någon god kycklingkrydda (jag tog forrest blend)
1/2 paket bacon
5 champinjoner
1 rejäl skiva surdegsbröd, eller annat bröd lämpligt för krutonger
1 ägg
Dressing:
1 ägg
1/2 dl olivolja
ca 1 msk rödvinsvinäger
4 sardeller
1/2 dl riven parmesanost
1/2 dl hackad persilja
1 pressad vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
Stek kycklingen. Krydda och låt svalna. Knaperstek bacon och stek brödkrutongerna i baconfettet + ev lite smör. Koka ägget, kyl och skiva. Dela salladsbladen, skiva champinjonerna.
Koka ägget till dressingen 1 minut. Blanda innehållet med övriga ingredienser till dressingen och mixa med stavmixer. Om dressingen blir för tjock kan man tillsätta vatten.
Servera salladen med champinjonskivor, ägg och kycklingen på toppen. Ringla över dressing och toppa med knaperstekt bacon och krutonger.
7 kommentarer:
Har aldrig gjort ceasarsallad faktiskt men det ser riktigt gott ut, kanske dags snart....
Ceasarsallad är en favorit hos mig! :)
Caesarsallad är hur gott som helst, men det viktigaste är att dressingen är god.
Visst är det härligt med Picknick. Hoppas du får en varm, skön och solig Midsommar./ Birgitta
Fick romansallad i Årstiderna lådan i morse och kände också ett sug efter god ceasarsallad. Ska prova din goda dressing till! :-)
Mmmmm.. caesar! Det är så sant det du skriver, att det ofta är svårt att få en Bra ute på krogen.. Too bad!
Oh gud så gott! Din dressing skall jag testa, finns inget godare än en riktigt läcker ceasarsallad! :-)
Skicka en kommentar