måndag 21 juni 2010

Korvfest


Igår fortsatte festligheterna med firande av J:s födelsedag. Efter en lite tveksam inledning blev det riktigt fint väder och vi kunde sitta ute på gården.

J ville ha en riktig korvfest och hade dagen till ära köpt in tre sorters korv från Taylors & Jones. Tillsammans med familj och några vänner testade alla som ville: "French style Toulouse", "Beef and Garlic" och "Lamb and Rosemary". Vi kunde ännu en gång konstatera att det är något särskilt med T&J-korvarna. Härligt köttiga, med fantastisk smak. Egentligen är de inte optimala att grilla, utan ska helst stekas, men genom att höja upp grillgallret och köra dem på låg värme gick det ändå bra. Min favorit var lammkorven, J gillade fläskvarianten bäst. De barn som var med och firade valde istället vanlig wienerkorv som vi kokat som alternativ.

Som tillbehör till korvarna hade vi gjort coleslaw, tomatsallad med basilika och en somrig färskpotatissallad. I skålar på bordet fanns syltlök, cornichoner och ajvar relish. Självklart fanns också några goda sorters senap och ketchup.

Till efterrätt var det premiär för svenska, söta jordgubbar. Äntligen! Med vispad grädde, glass, maränger och rostade mandelflagor. Nu ÄR det sommar!

1 kommentar:

Chezsofia sa...

Så väldigt väldigt lyxigt att få grilla så god korv! Bara namnen på de lyxgriparna får det att vattnas i munnen på mig.