Äntligen är säsongen för de svenska jordgubbarna här!
I helgen lyckades vi köpa snudd på FÖR många jordgubbar, vilket ledde till ett frossande i flera dagar. Igår testade jag att marinera de sista med balsamvinäger och äta dem som en liten fin förrättssallad. Enkelt och mycket, mycket gott! Vi hade ingen getost hemma, men jag tror att sådan också skulle kunna fungera fint i jordgubbssallad.
Jordgubbssallad
blandade salladsblad, med rucola
jordgubbar i halvor
marinad: 1/2 flytande honung, 1/3 röd balsamvinäger, 1/3 olivolja, salt och peppar
Blanda marinaden. Det går lättare om man värmer honungen några sekunder i micro eller vattenbad. Marinera jordgubbshalvorna. Lägg upp salladsbladen, toppa med jordgubbar och NJUT.
2 kommentarer:
Det är gott att balsammarinera jordgubbar och servera till kalla pannkakor och keso.
Det är ju så gott med jordgubbar i sallad. På midsommar blev vi bjudna på en sallad med bla jordgubbar och ädelost i - en jättegod kombination!
Skicka en kommentar