söndag 3 januari 2010

Winterviken


I det fina vintrvädret begav vi oss ut på solglittrig nyårsdagspromenad.

Målet var Nobels gamla stiliga krutfabrik i Vinterviken. I de fina lokalerna driver Markus Aujalay festvåning och ett riktigt bra kafé. Allt vi har ätit och druckit här är liksom mycket bättre än på standardfiken. Köttbullemackor på riktgt surdegsbröd med hemlagade köttbullar och en rödbetssallad som inte smakade industrimajonäs. En björnbärspaj som inte var översöt med krunchig havresmulig topping och riktig vaniljsås. Helt perfekt cafe latte och capucchino. Ja ni förstår vad jag menar. Jag tror inte att det är Markus själv som har lagat all maten, men han har antagligen bestämt kvalitetsnivån och det gör faktiskt hela skillnaden.

5 kommentarer:

Sanna sa...

Det låter som en prima fikastund. Älskar köttbullesmörgåsar, men tar dem nästan aldrig när man ser de där stackars mammascanköttbullarna pryda brödet. Ibland slinker de ner ändå för att man bara måsta ha en sån där macka :) Men när det är äkta vara så är det ju underbart!

Mikaela Mars sa...

Wow, det låter som ett ställe värt en liten utflykt!

Annika sa...

Definitivt ett utfluktsmål, inser jag! Längesedan jag var i närheten.

tina sa...

Finaste fina Vinterviken! Det är nog vad jag saknar som allra mest med Stockholm, promenaderna i dom krokarna med gamla krutfabriken, kolonilotterna och vattnet! Så vackert! Har både fikat på fiket och ätit Marcus mat inne i dom lokalerna, både gott och fantastiska lokaler. Lyllos dig som har nära! :-)

Fröken Dill sa...

Sanna, det ÄR något speciellt med köttbullemackor!
Mikaela; om du inte varit där är det absolut ett tips.
Annika; Vinterviken är toppen, de flesta årstider faktiskt.
tina, visst är det toppen och nu kan man säkert promenera på isen också, fast Uppsala är inte dumt det heller.
Tycker fröken Dill