onsdag 14 oktober 2009

Egen paprika i specialsallad


Jag har skördat ett antal paprikor från mina plantor som växt i kruka utomhus, men det var först när de kom in i köksfönstret som en av frukterna blev helt moget röd och därmed gjorde skäl för sortnamnet, Lipstick.

Det är inte så jättestor skillnad i smak på köpt och hemodlad paprika, men just Lipstick har ett ganska tunt och krispigt fruktkött som jag gillar. Paprikan är lite för liten för att fyllas så jag skivar den tunt och låter den förgylla en ”Förstärkt grekisk sallad”.

Det är en middagsanpassad sallad med fetaost och oliver som dessutom innehåller ett par olika sorters sallad, rödkål, avokado, rödlök, sockerärtor, knaperstekt bacon och brödkrutonger. Vinägrett sprinklas över. Salladen går snabbt att laga och är tillräckligt mättande för att fungera när man kommer hem från jobbet.

2 kommentarer:

Martina sa...

Fin paprika. Har också odlat paprika men inte fått så många som hunnit bli röda men det är precis som du säger, inte så stor skillnad i smaken ifrån dom man köper i affären.

Anna sa...

Kanongott låter detta! :-)