Nästan varje helg hitintills har varit späckad med aktiviteter och minst en kväll och natt på landet har varit nästan självklart sedan maj. Men efter en iskall, regngrå vecka känns staden som ett väldigt bra alternativ. Ta det lugnt, sticka och läsa bok uppkrupen i soffhörnet.
J försvann iväg till varvet. Jag bryggde en kopp kaffe och fixade lite gott förmiddagsfika bara till mig!
Frasig äppelpaj med filodeg
2 äpplen
smör
mörkt muscavadosocker
5 bitar filodeg, ca 10x25 cm
mandelflagor
Skala och klyfta äpplen. Smält smör i en stekpanna. Häll av ett par matskedar i en kopp. Tina filodegen. Ta ut bitar en och en från rullen (förvara under fuktig handuk, den torkar blixtsnabbt). Pensla arken med det smälta smöret och lägg på hög i en ungsfast form. Grädda i 200 graders ugn, ca 10 min. Stek under tiden äppelbitarna i smöret som finns kvar i pannan. Strössla över muscavadosocker och låt allt puttra en stund. Rosta mandelflagorna i en torr panna. Lägg de stekta äppelklyftorna på filobotten och strössla över rostade mandelflagor. Klart!
4 kommentarer:
Det går säkert att äta... Kan jag få en klick lättvispad grädde till?
Trevlig söndag önskar
Eva
Grädde, absolut! Jag brukar blanda en skvätt punsch i min!
Gott och lyxigt det ser ut! :-) och kan tänka mig extra gott med punschgrädde till!
Gillar inte punch något vidare i sig, men som smaksättning i efterätter och grädde är det toppen!
Tycker fröken Dill
Skicka en kommentar